Frasigt goda med mandeltoscaglasyr.
De är allra godast då de bara fått svalna lite.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Tina smördegsplattorna och kavla ut dem ett par cm på längden, så att de tre äppelhalvorna får plats med någon cm mellanrum.
- Rör ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm under omrörning.
- Skala, halvera och kärna ur äpplena, skär dem i tunna skivor.
Håll ihop skivorna så att äppelformen behålls.
Lägg 3 äppelhalvor på vardera smördegsplatta (placera den i mitten först).
Tryck och markera en skåra runt äpplena, använd tex en skedskaft eller något annat som inte är vasst.
- Pensla äpple och smördeg med uppvispad ägg.
Klicka glasyren över äpplena och låt den rinna ner, det blir bara gott.
Grädda i 15-20 minuter, tills äppellängderna fått fin färg.
Publicerat den
28 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar