Den här pajen är smaksatt med kola, både i fyllningen och på toppen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut en smördegsplatta något. Klä en osmord form, ca 23 cm i diameter, med smördeg.
- Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Blanda äppleskivorna med socker, mjöl, citronsaft och kanel i en stor skål. Lägg upp äpplena i pajformen. Dela kolorna i tre delar och lägg sedan bitarna ovanpå äpplena.
- Kavla ut den andra smördegsplattan och lägg den på pajen. Nyp ihop kanten fint. Skär tunna skåror i pajdegen med en vass kniv. Täck pajdegskanten med aluminiumfolie.
- Grädda i ugnen på nedersta falsen 20 minuter. Ta av foliet och grädda ytterligare cirka tio minuter tills pajen fått fin färg.
- Pensla den varma pajen med kolasås och strö över pärlsocker. Låt svalna på ett galler. Servera varm eller ljummen.
Publicerat den
16 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar