- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En lyxig äpplepaj för så väl vardag som fest.
Instruktioner
- Pajskal:
Kör snabbt samman mjöl, salt, smör, citronsaft och vatten i matberedare till en smulig massa eller arbeta snabbt ihop den för hand.
Tryck ut degen i en pajform, 26 cm diameter, med löstagbar kant. Ställ kallt minst 1 timme.
- Fyllning:
Sätt ugnen på 200°.
- Vispa ihop philadelphiaost, kolasås,
ägg, socker, mjöl, kanel, vaniljsocker och salt i en skål.
Rör till en jämn smet.
Kärna ur och hacka äpplena (med skal) i cm stora kuber.
Blanda ner hacket i smeten.
Häll fyllningen i pajskalet.
- Grädda pajen i nedre delen av ugnen 20 minuter.
Sänk värmen till 175°. Grädda pajen ytterligare 10 minuter.
- Topping:
Smält smöret och blanda ner sockret, rör tills det smält.
Blanda sedan i mjölet. Hacka och rör i nötterna.
Smula toppingen över pajen.
Grädda pajen ytterligare 20-25 minuter i mitten av ugnen, tills den är vackert gyllenbrun.
Låt den svalna.
Publicerat den
18 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar