Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplepaj med philadelphiaost

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En lyxig äpplepaj för så väl vardag som fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal: Kör snabbt samman mjöl, salt, smör, citronsaft och vatten i matberedare till en smulig massa eller arbeta snabbt ihop den för hand. Tryck ut degen i en pajform, 26 cm diameter, med löstagbar kant. Ställ kallt minst 1 timme.
  2. Fyllning: Sätt ugnen på 200°.
  3. Vispa ihop philadelphiaost, kolasås, ägg, socker, mjöl, kanel, vaniljsocker och salt i en skål. Rör till en jämn smet. Kärna ur och hacka äpplena (med skal) i cm stora kuber. Blanda ner hacket i smeten. Häll fyllningen i pajskalet.
  4. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 20 minuter. Sänk värmen till 175°. Grädda pajen ytterligare 10 minuter.
  5. Topping: Smält smöret och blanda ner sockret, rör tills det smält. Blanda sedan i mjölet. Hacka och rör i nötterna. Smula toppingen över pajen. Grädda pajen ytterligare 20-25 minuter i mitten av ugnen, tills den är vackert gyllenbrun. Låt den svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.