Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplesnittar

 
Skriv ut

Gott vetebröd

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret Häll i mjölken och värm till fingervarmt Lös upp jästen i degspadet Tillsätt socker och kardemumma Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ner Arbeta degen väl och låt jäsa 40 min Dela degen i fem delar Kavla ut varje del till plåtlånga längder ca 25 cm breda Fördela smöret längs mitten och därefter äpplemos, kanel och socker Vik långsidorna omlott mot mitten Lägg på plåt med skarven nedåt Jäs till dubbel storlek Tryck till längs hela mitten och lägg en sträng vaniljkräm där Pensla med ägg Strö över pärlsocker Grädda i 200 grader 12-14 min Ringla ev över florsockerglasyr när längderna kallnat

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.