Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplesorbet med Calvados

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Perfekt dessert! Men börja i tid!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klyfta och koka äpplena i 2 dl av vattnet under lock tills de är mjuka. Låt svalna. Mixa eller passera dem. Tillsätt citronsaft och -skal.
  2. Koka resten av vattnet med sockret till en simmig lag. Låt kallna.
  3. Blanda lagen med moset och häll i en form som ställs i frysen i ca 3 timmar. Massan skall bli halvfryst.
  4. Vispa äggvitan till fast skum. Vispa äggvitan, litet i sänder, i den halvfrysta massan. Täck över och ställ åter i frysen. Låt stå i 2 timmar.
  5. Vispa i calvadosen i den frysta massan. Täck över äpplesorbeten och ställ åter i frysen. Låt stå i minst 5 timmar.
  6. Tag ut äpplesorbetet och ställ i kylskåp 10 minuter före servering. Skeda upp i portionsskålar och garnera med en chokladbit.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.