Perfekt dessert!
Men börja i tid!
Instruktioner
- Klyfta och koka äpplena i 2 dl av vattnet under lock tills de är mjuka. Låt svalna. Mixa eller passera dem. Tillsätt citronsaft och -skal.
- Koka resten av vattnet med sockret till en simmig lag. Låt kallna.
- Blanda lagen med moset och häll i en form som ställs i frysen i ca 3 timmar. Massan skall bli halvfryst.
- Vispa äggvitan till fast skum. Vispa äggvitan, litet i sänder, i den halvfrysta massan.
Täck över och ställ åter i frysen. Låt stå i 2 timmar.
- Vispa i calvadosen i den frysta massan.
Täck över äpplesorbeten och ställ åter i frysen.
Låt stå i minst 5 timmar.
- Tag ut äpplesorbetet och ställ i kylskåp 10 minuter före servering. Skeda upp i portionsskålar och garnera med en chokladbit.
Publicerat den
13 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar