Dessa frasiga, hemmagjorda wienerbröd har en läcker smak av äpple och kanel. Den härligt nötiga smaken kommer från hackade mandlar.
Instruktioner
- Hacka samman mjölet med 200 g smör. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med mjölken. Tillsätt sockret.
- Rör ner degvätskan i mjölblandningen och arbeta ihop allt till en deg. Kavla ut degen till en rektangel.
- Hyvla 50 g smör över degen och vik den på mitten. Kavla ut degen igen. Hyvla över resterande 50 g smör, vik på mitten och kavla ut den än en gång till en ca 70x20 cm stor rektangel.
- Bred äpplemoset jämnt över degplattan. Strö därefter på kanel och hackad mandel.
- Rulla samman från långsidan. Skär sedan rullen i 25 bitar och lägg bitarna i formarna. Låt dem jäsa två timmar. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla wienerbröden med uppvispat ägg och strö över den hackade mandeln. Grädda 7-8 minuter.
Publicerat den
4 augusti 2009
Skriv kommentar