Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ärt- och morotssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rustika soppan med gröna ärter och bacon är en sann favorit som garanterat gör hela familjen nöjd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bacon, lökhack och morotstärningar i en stor kastrull. Hetta upp och fräs cirka fem minuter.
  2. Tillsätt gröna ärter, lagerblad och timjan och häll över två liter vatten. Koka upp på hög värme och sänk värmen.Lägg på locket till hälften och låt sjuda svagt i 90 minuter, rör om då och då tills ärterna är mjuka och soppan har tjocknat.
  3. Ta upp baconet och lägg åt sidan. Fiska upp och släng lagerblad och timjan. Häll över soppan i en mixer eller matberedare. Mixa tills soppan är jämn och tillsätt lite hett vatten om soppan är för tjock.
  4. Häll tillbaka soppan i kastrullen och värm upp. strimla baconet och lägg tillbaka det i soppan. Rör ner persiljan före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.