Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ärtig soppa med Viltfräs

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Buffé nr 9 2008, sid 28 .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala o tärna potatisen. Skala och hacka löken. Fräs löken i en kastrull med 1 msk smör i 1 minut.
  2. Tillsätt potatis, vatten och buljongtärningar. Krydda med timjan, mejram och Kajennpepar. Låt koka ca 8 minuter eller till potatisen är mjuk. Skölj kikärterna, tillsätt dem i soppan. Mixa hälften av soppan i matberedare eller med stavmixer. Häll tillbaka.
  3. Smaka av med rivet citron skal, Fräs viltkskaven i 1 msk smör. Smaka av med2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  4. Servera soppan i skålar, toppa med viltfräset och riven prästost gärna strimlad salladslök. Rostat eller grillat bröd är gott till. Även grovt bröd! Lycka till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.