- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Buffé nr 9 2008, sid 28 .
Instruktioner
- Skala o tärna potatisen. Skala och hacka löken. Fräs löken i en kastrull med 1 msk smör i 1 minut.
- Tillsätt potatis, vatten och buljongtärningar.
Krydda med timjan, mejram och Kajennpepar. Låt koka ca 8 minuter eller till potatisen är mjuk. Skölj kikärterna, tillsätt dem i soppan. Mixa hälften av soppan i matberedare eller med stavmixer. Häll tillbaka.
- Smaka av med rivet citron skal, Fräs viltkskaven i 1 msk smör. Smaka av med2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
- Servera soppan i skålar, toppa med viltfräset och riven prästost gärna strimlad salladslök. Rostat eller grillat bröd är gott till. Även grovt bröd!
Lycka till.
Publicerat den
18 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar