Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ärtsoppa med lamm och vitlök

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Min egen variant på ärtsoppa, med lamm, vitlök och mynta. (På bilden så kom jag ihåg morötterna först när soppan var klar så jag rev morötterna på rivjärn och rörde ned det i soppan. Men det smakar bäst om morötterna tillsätts i början, som tärnade.)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg ärtorna över natten. Koka ärtorna i en halvtimme medan du förbereder det andra. Grovhacka löken, tärna morötterna och dela eventuellt på köttbitarna till lagom stora 2 x 2 cm. Bryn köttet i olivoljan, tillsätt löken och morötterna och bryn allt tillsammans. Pressa ner 3 av vitlöksklyftorna, salta och peppra och tillsätt myntan. Häll i de kokande ärtorna och låt allt koka tillsammans i en timme till, eller till ärtorna är mjuka. Tillsätt de sista 2 vitlöksklyftorna, pressade.
  2. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.