En exotisk köttfärslimpa med majs och baconfyllning.
Receptet är tilltaget så att det även lär bli lite över.
Instruktioner
- Skala, riv och fräs upp löken i matfett tills den tar en aning färg.
- Blanda mineralvatten och grädde, låt skorpmjölet svälla däri.
Arbeta ihop färs, ägg, lök, skorpmjöl och kryddor.
- Sprödstek baconet i sitt eget fett i het panna.
Ta fettet till vara och häll detta i en liten ugnspanna.
Låt majsen rinna av i ett durkslag.
- Bryt baconet i små bitar och blanda ner i färsen tillsammans med majsen.
Forma färsen som en limpa och flytta över den till en ugnspanna.
- Grädda färsen i 175 grader cirka 1-1,5 timme.
Ös den med het buljong efter halva stektiden.
- Sila buljongen, låt den koka upp och red den med arrowrot som rörts ut i lite grädde, om du vill ha simmig sky.
- Strö råa purjoringar över köttfärsen och skär upp den i 2 cm tjocka skivor.
Publicerat den
29 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar