Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En exotisk köttfärslimpa med majs och baconfyllning. Receptet är tilltaget så att det även lär bli lite över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, riv och fräs upp löken i matfett tills den tar en aning färg.
  2. Blanda mineralvatten och grädde, låt skorpmjölet svälla däri. Arbeta ihop färs, ägg, lök, skorpmjöl och kryddor.
  3. Sprödstek baconet i sitt eget fett i het panna. Ta fettet till vara och häll detta i en liten ugnspanna. Låt majsen rinna av i ett durkslag.
  4. Bryt baconet i små bitar och blanda ner i färsen tillsammans med majsen. Forma färsen som en limpa och flytta över den till en ugnspanna.
  5. Grädda färsen i 175 grader cirka 1-1,5 timme. Ös den med het buljong efter halva stektiden.
  6. Sila buljongen, låt den koka upp och red den med arrowrot som rörts ut i lite grädde, om du vill ha simmig sky.
  7. Strö råa purjoringar över köttfärsen och skär upp den i 2 cm tjocka skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.