Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Afrikainspirerad kalkongryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod gryta. Ska prova nästa gång att göra den på resterna från kalkonen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Lägg löken i en tjockbottnad gryta med bara några matskedar vatten i botten och låt löken mjukna på svag värme under lock, det tar 10-15 minuter.
  2. Skär köttet i ca 3 cm stora bitar.
  3. Blanda salt, alla kryddor, tomatpuré, citron och olja i lökgrytan. Rör om väl, häll på vattnet och låt blandningen koka upp. Lägg i kalkon- eller kycklingbitarna.
  4. Koka upp och koka under lock tills köttet är färdigt, 15 - 20 minuter.
  5. Servera med ris, skivade bananer, tunt hyvlad gurka och ev rostad kokos.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sundmar 27 december 2011

    Med jordnötter till blev det ännu godare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.