Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Afrikansk biffgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Kyckling kan användas i stället för nötkött.

Ingredienser

Instruktioner

1. Skär köttet i små tärningar. Tärna löken och skiva morötter. Hacka vitlök. 2. Hetta upp matfettet och fräs kött och grönsaker väl. 3. Tillsätt tomatpuré, kryddor,vinäger och buljong. 4. Koka tills köttet är mört. 5. Blanda jordnötssmör med mjöl och rör ner i grytan. Koka ett par minuter till och smaka av väl med kryddor. 6. Servera med pasta, ris, bulgur eller potatismos.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tarjaep 7 november 2008

    Gjorde den här grytan på 80-talet, den var mäkta populär men tappade sedan bort receptet och är nu jättelycklig över att ha hittat det. En otroligt mustig och smakrik gryta som jag oxå brukar severa gröna ärtor till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.