Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Afrikansk kyckling och brysselkålsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket god kycklinggryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlöken med kryddor i en plastpåse. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Tärna kycklingfiléerna. Lägg chili och kyckling i plastpåsen och ställ i kylskåpet ca 2 tim.
  2. Hetta upp oljan i en gryta och bryn kycklingbitarna runt om. Skala och grovhacka rödlökarna. Låt lökarna fräsa med någon minut. Tillsätt ingefäran och häll över buljongen.
  3. Skölj och ansa brysselkålen. Lägg den i grytan och låt puttra 7-8 min. Skölj och tärna tomaterna och rör ner dem i grytan.
  4. Servera grytan med potatis eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.