Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Afrikansk kycklinggryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Har ännu inte provat detta recept själv, men ska göra det nästa vecka. Men jag tycker det låter mumsigt och vill dela med mig redan nu.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Lägg den i en tjockbottnad gryta med bara några matskedar vatten i botten och låt löken mjukna på svag värme under lock, det kan ta minst 20 minuter.
  2. Dela under tiden kycklingen och skär den i mindre bitar, ta bort skinnet.
  3. Blanda alla kryddor, tomatpuré, citron och fett i lökgrytan. Rör om väl och låt blandningen koka ihop några minuter, lägg i kycklingbitarna, salta och späd med vatten. Koka upp under lock på svag värme tills kycklingköttet släpper från benen, ca 45 minuter.
  4. Servera med ris (koka riset enl anvisning på paketet), skivade bananer, tunt hyvlad gurka, eventuellt rostad kokos och gärna en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • zzimzz@hotmail.com 14 november 2011

    oj... herregud vad gott....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.