Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Afrikansk pepparkyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Het rätt för den som gillar mat med hetta.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka löken och habaneron. Blanda detta med salt, peppar, soya och olja. Gnid in kycklingen med blandningen och låt ligga i marinaden 4-5 timmar. Sätt ugnen på 175°. Lägg kycklingen på ett eldfast fat och när ugnen är varm sätts fatet in ugnen. Pensla med marinaden ett par tre gånger under tiden kycklingn står i ugnen. Låt stå i ugnen c:a 1 tim. Skär upp kycklingen i mindre bitar och servera med kokt ris och en blandad sallad gärna med bananskivor i (som lindrar den heta smaken).

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lapp 19 februari 2011

    En god rätt med hetta.Jag hade ingen Habanero utan tog istället en torkad chilifrukt som jag smulade sönder i marinaden och det blev jättebra.Till rätten serverade jag bulgur som jag blandade med hackade tomater och persilja och lite citronsaft.Mums

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.