Ljuvligt sensuella, dramatiska och förföriska är dessa persikor. Våga prova och förför. Lagen som blir över är god att ringla över glass.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Om det är svårt att få tag på färska mogna persikor, så kan man byta dessa mot burkpersikor i lag. Ta då med lagen och uteslut vattnet och strösockret. Följ i övrigt receptet men minska koktiden till 3-5 minuter. Detta är en av de godaste desserter jag vet.
Gjorde en variant på detta med lagen från inlagda persikor, kardemumma, chili, halv vaniljstång och nejlikor. Kokade upp lagen och kylde ner den. Lät sedan persikorna ligga i lagen någon timma innan jag serverade med vaniljglass. Väldigt gott! Nästa gång ska jag se till att ha allt hemma så jag kan testa ditt recept på "riktigt".