Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

After-work-soppa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Fantastiskt god soppa med thaisting att bjuda kolleger på när fredagskvällen nalkas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, skiva potatisen, löken och purjon. Fräs ca. 5 min. utan att det tar färg. (Spara ev. lite purjo till dekoration).
  2. Lägg de frästa potatisarna och löken i en kastrull med 8 dl vatten och tillsätt buljongtärningen. Koka ca.20 min. Mixa med stavmixer. Tillsätt sedan kokosmjölken, sweet chilisåsen, vitlök, gurkmeja, koriander, timjan, salt och peppar. Låt puttra ca. 20 min. Skär under tiden kycklingfiléerna i tärningsstora bitar och tillsätt i soppan under puttrandet. Soppan är klar när kycklingen ser vit och fin ut. Red av soppan med mjukosten. Smaka av och krydda ev. mera om du så önskar. Strö över finklippt persilja och ev. purjolöshack vid serveringen.
  3. Serveras med nygräddat bröd!

Kommentarer (2)

  • bjboman 13 september 2013

    Vad ska man säga om denna soppa. 3-4 portioner står det, då måste de portionerna vara STOORA, vi fick hur mycket som helst kvar efter 2 port. var. Soppan var smaklös, vi hade i mycke mer av varje krydda (vi gillar mat som smakar). Nästa gång ska vi nog steka kycklingen först, för mer smak. Vi har nog i MER kyckling också till den mängd soppa det blev. Proportionerna i receptet stämmer inte alls.

  • gosmamman 13 september 2013

    Hej! Synd att ni tyckte soppan var smaklös, för det är den definitivt INTE! Det finns ju ex. olika storlek på vitlöksklyftor. Fint att ni rågade måtten så det passade er bättre. När min thailändska sonhustru är här brukar vi ha i äkta thailändsk chilipasta (importeras eller köps i spec.affär), för ännu mera sting, prova det. Och, ja, det är STORA portioner.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.