- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 4 timmar
Skriv ut
Ärtsoppa som även har älskats av ärtsoppshatare!
En underbar slät variant av ärtsoppa. Utan fettslamsor,
fyllig, smakrik och aromatisk. Värmande i vinterkylan.
Går även att göra på kokt kyckling, men blir då inte lika fyllig.
Gör gärna dubbel sats den går perfekt att frysa.
Instruktioner
- Lägg hönan i en rymlig gryta c:a 4-5 l
Fyll vatten så det täcker.
Tillsätt salt.
Koka upp och skumma väl.
Krossa enbär och vitlöksklyftor, skär morötter i slantar och klyfta löken
Tillsätt lök morötter och kryddorna
Koka på svag värme under lock i c:a 2 tim.
- Ta upp hönan och sila kokspadet
Skär morötterna i slantar, löken i klyftor, vitlök finskivad
Häll tillbaka 2 l av kokspadet i grytan
Tillsätt lök morötter och kryddor.
Koka på svag värme under lock i c:a 1 1/4 tim.
- Frigör hönan ifrån skinn och ben. Skär köttet i lagom småbitar.
- Kör soppan med mixer stav till en slät soppa,
späd med mer höns buljong om den är för tjock.
Lägg i köttet rör om och värm upp.
- Servera med senap och gärna en ostsmörgås.
Kan ev. garneras med fint strimlad purjolök
Publicerat den
6 februari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott!!
Kul att du gillade soppan Pirkko. :) Det var det första recept jag la in på MK för 2 år sedan.