Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Agges nybakta frukostbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Så gott med nybakt på morgonen...och att slippa göra "hela" arbetet då....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet + mjölken, som ska vara "fingervarmt". Rör ner Kesella, salt, linfrön och fiberhavregrynen. Arbeta sen i vetemjölet, men spara lite till utbakningen. Jäs övertäckt 30 minuter.
  2. Ta upp degen och arbeta den smidig. Forma till ca 20 bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Ställ i kylskåp över natten.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Låt bullarna stå i rumstemp tills ugnen blivit varm. Grädda i 10-12 minuter mitt i ugnen.
  4. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.