Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Agnetas kycklningpaj med chilisås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

( Det går bra att frysa pajen) Kokt kall kyckling kan läggas i en sojamarinad någon timme innan köttet läggs i stuvningen och tillagas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare. Låt degen ligga kallt ca 30 min.
  2. 2. Bena ur och ta bort skinnet från kycklingen. Skär den i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små bitar.
  3. 3. Fräs paprikan i matfett. Tillsätt löken. Strö över mjölet och späd med grädde. Tillsätt chilisås och låt stuvningen koka ett par minuter.
  4. 4. Skär ananasen i bitar. Tillsätt ananas och kyckling i stuvningen. Smaka av med italiensk salladskrydda, salt och peppar.
  5. 5. Häll den i en ungssäker form.
  6. 6. Kavla ut degen till en platta lika stor som formen. Du kavlar enklast mellan 2 bitar plastfilm.
  7. 7. Lägg pajlocket över kycklingstuvningen. Pensla locket med ägg.
  8. 8. Grädda pajen i ugnen i 225 grader 25-30 min.
  9. 9. Servera pajen med en grönsallad med gurka

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lena 31 januari 2008

    Kanon gott. Blev en favorit här hemma jag gjorde den i lördags den kommer jag att göra fler gånger.. Tackar så mycket. Mvh Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.