( Det går bra att frysa pajen)
Kokt kall kyckling kan läggas i en sojamarinad någon timme innan köttet läggs i stuvningen och tillagas.
Instruktioner
- 1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare. Låt degen ligga kallt ca 30 min.
- 2. Bena ur och ta bort skinnet från kycklingen. Skär den i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små bitar.
- 3. Fräs paprikan i matfett. Tillsätt löken. Strö över mjölet och späd med grädde. Tillsätt chilisås och låt stuvningen koka ett par minuter.
- 4. Skär ananasen i bitar. Tillsätt ananas och kyckling i stuvningen. Smaka av med italiensk salladskrydda, salt och peppar.
- 5. Häll den i en ungssäker form.
- 6. Kavla ut degen till en platta lika stor som formen. Du kavlar enklast mellan 2 bitar plastfilm.
- 7. Lägg pajlocket över kycklingstuvningen. Pensla locket med ägg.
- 8. Grädda pajen i ugnen i 225 grader 25-30 min.
- 9. Servera pajen med en grönsallad med gurka
Publicerat den
24 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanon gott. Blev en favorit här hemma jag gjorde den i lördags den kommer jag att göra fler gånger.. Tackar så mycket. Mvh Lena