Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aioli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tycker du att det verkar svårt att göra egen majonnäs? Den vanligaste anledningen till att såsen skär sig är att ingredienserna inte håller samma temperatur. Ta fram ägg och olja i god tid innan du börjar. Skulle du mot förmodan ändå misslyckas är det bara att ta fram en äggula till och sedan tillsätta den skurna majonnäsen i långsam takt under vispning.

Ingredienser

Instruktioner

Se till att samtliga ingredienser håller samma temperatur (rumstemperatur blir enklast). Vispa ihop äggulorna i en skål som du placerat på en fuktig kökstrasa för att den inte ska glida omkring. Tillsätt oljan under omrörning, i början droppvis och sedan i en tunn stråle. Pressa i vitlök och smaka av med salt och citronsaft. Ännu enklare blir det om du gör aiolin i matberedare. Tillsätt oljan medan maskinen kör runt äggulorna. Det är i princip omöjligt att misslyckas!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.