Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Airams LCHF julbröd

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Kommer från http://airamsmat.webblogg.se/2009/december/lchf-skinkmacka-pa-riktigt.html Heter julbröd, men man kan äta det närsom tycker jag ;)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader
  2. Värm upp ugnen. Vispa äggulorna löst tillsammans med Fiberhusk och låt svälla under tiden äggvitorna vispas riktigt hårda och torra (ca fem min) i en annan bunke.
  3. Vispa gulorna och fiberhusk tillsammans med osten tills smeten blivit ljust gul och fluffig. Tillsätt salt, brödkryddor och linfrön och vispa helt slätt.
  4. Vänd försiktigt ihop de båda rörorna tillsammans med mandelmjölet och tillsätt bakpulvret - vispa inte, använd istället slickepott och vänd med stora rörelser.
  5. Klicka på bakplåtspapper ut 20st bröd som får gräddas i ca 15 minuter eller tills de uppnått gyllenbrun färg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ylvafj 27 december 2010

    Detta bröd är väldigt gott och saftigt! Tack för bjudningen på detta!

  • Starborg 15 januari 2011

    Är det nån som har fryst dessa?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.