Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ålands Pannkaka

 
Skriv ut

Det här kan man ha som efterrätt eller till fikat

Ingredienser

Instruktioner

Mjölk och ris/mannagryn kokas till en smidig gröt som får svalna något. Äggen vispas med sockret och blandas i gröten. Mjölet, saltet och kardemumman tillsätts. Tillsätt mer mjölk om smeten är för tjock. Smörj en ugnsform eller rund stekpanna och häll i smeten. Klicka på smöret. Grädda i 200 grader ca 40 - 60 minuter. Servera med sviskonkräm och snömos (åländskt uttryck för grädde). Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.