Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ålandspaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Du kommer aldrig vilja sluta äta den här pajen,mums ;))

Ingredienser

Instruktioner

Smält margarinet eller smöret i en kastrull. Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke. Knäck sedan i ägget och sist matfettet och rör om till en smidig deg. Tryck sedan ut degen i en pajform ca 26-30 cm i diameter. Blanda sedan ihop, Crème fraiche, vaniljsocker, socker och ägg. Lägg först bären på pajskalet och sockra dom. Häll sedan på fyllningen. Gräddas i 175 grader varm ugn ca 30 minuter. OBS! Fyllningen kan se lite lös ut,så låt pajen stå på eftervärme i ugnen tills den ska serveras,minst 15-20 minuter. Låt ugnsluckan stå på glänt. Serveras med en klick grädde eller vaniljvisp.

Kommentarer (1)

  • kekke46 14 augusti 2010

    Mums den här pajen smakade jag igår den är så god man ville bara ha mer rekomenderas. Blir en hög femma från mig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.