Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Albanskt ris

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Fick detta receptet av en vän. Väldigt gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj riset noga i kallt vatten, tills det inte är dimmig mer. Lägg det sedan i en plastbunke så det får torka. Hacka löken och lägg i en kastrull med oljan på 1:an i ca 35-45 minuter. Se till så att löken inte blir bränd. Häll sedan i riset tills det sugit åt sig, ca 5 minuter.
  2. Blanda ljummet vatten med vegetan (speciell krydda i blå påse). Men det funkar lika bra med buljong (kött eller grönsak) om du inte har vegeta. Låt vegetan/buljonen lösa upp sig. Häll över riset och rör om innan du häller över det i en ugnsfast form och ställer det i ugnen på 250 grader i ca 20-25 min.
  3. Serveras gärna med någon form av kött, gärna kyckling.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.