Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Alexanderbakelser

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20-25 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Denna goda tårta kommer från mitt hemland Finland. Dekorerade mina med flaggan för jag bakade dem på självständighetsdagen 2011. Verkligen goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör och socker. Tillsätt äggulorna, samt mjölet, och blanda till en jämn smet. Kläm med händerna ihop den smuliga degen till en boll, och vira in den i färskfolie. Låt stå i kylskåp i en timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut degen och dela den i två delar. Kavla ut båda delarna på varsitt bakplåtspappersark, så att de blir lika stora (ca 20x30 cm). Lägg den ena på en plåt och bre ut fyllningen. Vänd nu den andra delen på den och dra försiktigt bort bakplåtspappret. Grädda i ugnen ca 30 minuter.
  3. Blanda ihop glasyren tills den blivit ganska tjock. Den klassiska tårtan har bara ett tjockt lager rosa glasyr. Men dekorera hur du vill, efter att bottnet har svalnat. Låt torka, skär i fyrkanter och servera med en kopp kaffe, mums!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • chocko79 2 november 2014

    Undrar hur långt innan man kan göra denna kaka?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.