- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Supergod och snabblagad brunch eller lunchrätt
Den här vårsalladen blir godast om den får stå till sig några timmar före servering.
Detta recept är gluten- och laktosfritt. Vill man göra den lite smalare kan man byta ut hälften av majonnäsen mot matlagningsyoghurt.
Mjölkproteinfritt: kontrollera noga innehållet i majonnäsen, vissa innehåller mjölkprotein.
Instruktioner
- Koka äggen i 8 minuter. Skölj i kallt vatten, låt svalna, skala och skiva. Skala och skiva löken tunt i ringar. Skiva potatisen och tomaterna. Spara spadet från sillen och skär filéerna i 3 cm långa bitar. Blanda majonnäsen med spadet och smaka av med lite svartpeppar.
- Ta hälften av dillen, finhacka den och blanda i majonnäsen. Tillsätt ev vatten eller lite mer sillspad efter smak så att du får en rinnande dressing.
- Varva på ett fat eller i en rund serveringsskål, diameter 15-18 cm. Lägg först ett lager potatis, därefter lök, tomat, ägg, sill och häll på lite av såsen. Fortsätt att bygga lager i samma ordning tills allt är slut. Det brukar räcka till två lager. Avsluta med sill och potatis.
- Häll över resten av dressingen så att allt är täckt och klipp över dill eller gräslök, efter smak och tycke.
Publicerat den
27 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar