Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

En kaka från Peru och med ett helt nytt sätt för mig att göra kolakräm (trolleri mina vänner).

Ingredienser

Instruktioner

 1. Ta bort papperet på mjölkburken. Lägg burken oöppnad i en kastrull, täck med vatten. Koka burken i 3-4 timmar! Fyll på med vatten i pannan i efterhand, vattnet ska hela tiden precis täcka burken. Skaka burken, om det inte skvalpar har mjölken förvandlats till kolakräm, simsalabim.
 2. Kör övriga ingredienser i matberedare till en deg, låt vila i minst 1 timme. Kavla ut degen och ta ut små runda kakor med till exempel ett snapsglas, går också att rulla till små kulor och platta till tunnare runda kakor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt, nagga en gång med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i cirka 7 minuter i 200 grader.
 3. Låt kakorna svalna. Öppna burken med kolakrämen. Lägg en klick på hälften av kakorna, lägg en kaka över. Pudra med lite florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (5)

 • frucaos 25 augusti 2008

  Det låter gott, ska prova. Kola på det sättet gjorde vi i Sydafrika - men jag hade aldrig tålamod att vänta till den var helt färdig... ska bättra mig nu!

 • frucaos 6 september 2008

  Nu har jag provat - de blev inte så dumma. Små och söta. Goda till en kopp cappucino, eller kaffe för den som föredrar det.

 • lulu76 11 oktober 2009

  Tips! finns färdiga burkar "smörkola/kolakräm" (manjar) att köpa på diverse matbutiker, oftast bredvid den kondenserade mjölken. :) kostar några kronor mer men å andra sidan slipper man vänta 3 tim för att se resultaten :)

 • kittypie 10 januari 2010

  En viktig grej är att alltid sticka hål i burken som du kokar för att annars kan det bli tryck i burken som gör att det exploderar het kolasås i hela köket.... Så fyll kastrullen tills det är 1-2 cm kvar på burken och gör ett litet hål uppepå så slipper ni skållskador.

 • frucaos 10 augusti 2011

  Åh, grr. Idag var det receptet inte på min sida! Fick öka mjölmängden med en dl - men borde tatt ännu mer - var tvungen att kavla under plastfolie för att ha minsta chans. Kladd och krångel. Sen blev kolakrämen för seg i förhållande till kakornas sprödhet - så det var ju ett rent elände att försöka bre ut den utan att ta sönder kakorna ... Nej, nu kommer det dröja LÄNGE innan jag ger mig på de här igen - om ingen vet varför det blev så dumt. (De smakar fortfarande gott)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.