Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ålgryta från Ålabodarna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ålabodarna är/var ett fiskeläge utanför Landskrona. Dess specialitet gav namn åt byn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa, flå och skölj ålen samt skär den i 2,5 cm tjocka, sneda skivor. Skär morötterna i tärningar.
  2. Smörfräs fisk och morötter i en kastrull i cirka 5 minuter. Lägg i kryddor och slå på lite vatten och låt grytan sakta koka färdigt under lock.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.