Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Alioli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är riktigt alioli som det görs på Kanarieöarna och INTE aioli ifrån Frankrike (det är nämligen inte riktigt samma sak). Den franska smakar alldelles för mycket mayonäs enligt min smak. Det här är helt fantastisk på sommar till ett gott grillat kött eller till en smaskig spansk omellet vare sig det är på macka eller som den är.

Ingredienser

Instruktioner

Låt ägget bli rumstempererat först annars är risken stor att det hela skär sig. I en avlång och small behållare knäcker du ägget och därefter pressad vitlök en skvätt salt och peppar (försiktigt, bättre att lägga i mer senare än att det blir för mycket) och saften ifrån 1/4 citron. Hacka persilja och häll i (mändgen är svårt att definiera men typ 1/2 dl) Häll i 4-5 dl olja. Nu ser det skumt ut men om ni tar en stavmix och ställer den ända ner i behållaren och kör igång den så märker ni att den börjar bli som mayonäs. Låt den jobba i botten en stund först tills det är blandat till ca 3/4 delar av det hela och börja sedan att gå upp med den sakta hela vägen upp, och då kör ni 2-3 ggr snabbt upp och ner den. Nu borde det vara en härlig konsistens liknande mayonäs men med en gudomlig smak ;-) Gör detta HELST dagen innan då smaken blir mycket godare då men innan servering smaka av med salt och peppar. RIKTIGT GOTT PÅ SOMMAREN TILL GRILLEN MUMSIGT!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.