Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Alla Hjärtansdag tårta - Valentintårta

 
Skriv ut

Den perfekta tårtan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rulla ut smördegsplattorna och skär ut två hjärtan på varje platta. Pensla med äggvita och strö på mandelspån och råsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.
  3. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten. Mixa eller mosa jordgubbarna. Blanda i kesellan och flor med jordgubbsmak.
  4. Smält gelatinbladen och vattnet i en kastrull. Tag ett par skedar av jordgubbsblandningen och rör ut i gelatinet innan detta vänds ner i fyllningen.
  5. Vispa grädden till fast skum och vänd ner i jordgubbsblandningen.
  6. Bred eller spritsa ut fyllningen på bottnarna. Lägg samman. Garnera den översta med riven vit choklad och marsipanblommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.