Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Allans limpa

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Detta receptet kommer från min morfar Allan - det var det enda brödet han kunde göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser väl och klicka ut i smorda brödformar. Degen blir lös.
  2. Ett litet knep för att brödet inte ska "växa" så mycket på höjden när det gräddas är att dra blöta fingrar längs med mitten av degen när den är i formen. Då trycks den ut mot sidorna.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i en timme.
  4. Brödet blir lite smuligt men det är grovt och gott!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.