Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Allas semlor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Bra recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemp: Bullar 250 grader Storsemla 200 grader Kransar 200 grader
  2. Smula ner jästen i degbunken. Smält smöret, häll i mjölken och värm degvätskan till 37 grader. Blanda alla ingredienser ( utom lite mjöl till utbakning) och arbeta degen väl. Jäs degen under bakduk i 20 minuter. Arbeta upp degen i bunken och sedan på mjölat bakbord tills den är smidig. Rulla ut den till en längd och dela den i 12- 15 bitar. Rulla bitarna med kupad hand till släta bullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under duk 30-40 minuter. Pensla ev bullarna med ägg och grädda dem mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Skär locken, vispa grädden.
  3. Fyllning1: Lägg antingen mandelmassa som en skiva eller riv och blanda den med grädde.
  4. Fyllning 2: Ta ut inkråm med en gaffel, blanda det med mald mandel, florsocker och mjöl och lite grädde.
  5. Fyll bullarna med fyllning 1 eller 2 och garnera med vispgrädden- ev spritsad. Sikta florsocker över. Servera semlor till kaffe eller som hetvägg, dvs med varm mjölk och kanel
  6. Degen kan också bakas ut till en Storsemla eller 2 kranssemlor
  7. Storsemla ¾ av degen formats till en rund kaka ( ca 25 cm i diameter) på plåten, ¼ plattas ut till en mindre kaka ( 15 cm i diameter och läggs ovanpå. Jäs storsemlan under duk 20-30 minuter och grädda den på nedersta falsen i 20-25 minuter.
  8. Kransar Dela degen och rulla ut 2 längder- fäst ihop dem till kransar. Jäs kransarna i 20-30 minuter och grädda dem på nedersta falsen i 15-20 minuter

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • mroops 1 mars 2009

    bra men enhet saknas på hjorthornssaltet

  • Ahlzan 20 januari 2010

    Det måste väl vara mjölk i övre delen av receptet eftersom mjöl kommer längre ner? Har inte provbakat dessa än!

  • kekke46 21 februari 2012

    Hej! Idag har jag bakat dina semlor blev goda. Jag tig 2½ dl mjölk och blandade hjortronsaltet med mjölet. Det blir en femma för dom. Kommer att göra dom igen :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.