Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Allra godaste vita brödet

 
Skriv ut

Ett jättegott vitt bröd bakat på durumvete. Observera att detta bröd blir godare om man låter det jäsa 3 gånger. Fast det går bra med 2 också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 2 bröd
  2. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till ca 30 grader och häll det i bunken.
  3. Tillsätt salt och durumvete och rör om väl. Tillsätt 3 dl av det vanliga mjölet och arbeta degen kraftigt några minuter.
  4. Strö lite mjöl över och låt degen jäsa till dubbel storlek i ca 60 minuter under bakduk. Arbeta degen och låt den gärna jäsa till dubbel storlek igen om du har tid. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den väl. Dela degen mitt itu och forma till två släta bröd. Lägg dem på smord eller bakpappersklädd plåt och låt jäsa i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Spraya eller pensla bröden med vatten tre gånger. En gång före gräddning, en gång efter 10 minuters gräddning och en gång när brödet tagits ut ur ugnen. Grädda bröden ca 25 minuter i ugnen på nedersta falsen. Låt dem kallna utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.