- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Den godaste grytan som finns!
Instruktioner
- Skär köttet i fyrkantiga bitar och bryn det i en stekpanna.
Skala och skiva potatisen. Varva kött och potatis (brukar slå på lite salt och vitpeppar på potatisen) i en ungfast form, som du har gnidit in med färskpressad vitlök.
Häll grädde (eller smalare) i pannan som du brynt klöttet i och låt bli varmt. Blanda i ett par matskedar tomatpuré, riven parmesan, salt och svartpeppar och låta koka upp.
Häll såsen över potatisen och köttet...sätt in i lagom varm ugn...sisådär 200 grader i ca 45 min eller tills potatisen känns klar.
- Till sist; försök att hålla dig tills det är klar för doften är underbar!
Smaklig måltid!
Publicerat den
13 juni 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt god rätt. Jag skivade potatisen i 1 cm-tjocka skivor och kryddade köttet lite extra med grillkrydda. Det här kommer vi göra igen både efter originalrecept och med variationer.