Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Den godaste grytan som finns!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i fyrkantiga bitar och bryn det i en stekpanna. Skala och skiva potatisen. Varva kött och potatis (brukar slå på lite salt och vitpeppar på potatisen) i en ungfast form, som du har gnidit in med färskpressad vitlök. Häll grädde (eller smalare) i pannan som du brynt klöttet i och låt bli varmt. Blanda i ett par matskedar tomatpuré, riven parmesan, salt och svartpeppar och låta koka upp. Häll såsen över potatisen och köttet...sätt in i lagom varm ugn...sisådär 200 grader i ca 45 min eller tills potatisen känns klar.
  2. Till sist; försök att hålla dig tills det är klar för doften är underbar! Smaklig måltid!

Kommentarer (1)

  • CharlieochDalle 12 oktober 2011

    Väldigt god rätt. Jag skivade potatisen i 1 cm-tjocka skivor och kryddade köttet lite extra med grillkrydda. Det här kommer vi göra igen både efter originalrecept och med variationer.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.