Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Allt i ett bröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Gott fyllt bröd att ha till exempelvis soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp vatten i en kastrull. Värm tills vattnet är fingerljummet och häll över i en bunke. Häll i krossade tomater, salt och olja. Smula i jästen och rör med en trägaffel tills jästen löst sig. Rör ner mjölet, 1 liter till att börja med och blanda ner mer efter hand. Arbeta degen med elvispens degkrokar i 5 minuter. Degen ska bli seg men fortfarande vara ganska lös. Strö lite mjöl över degen och låt jäsa övertäckt i 45 minuter. Den ska bli nästan dubbelt så stor.
  2. Häll upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda några tag och kavla ut till en platta på 30 x 40 cm.
  3. Riv osten grovt över degen. Strö över oregano. Rulla ihop som en rulltårta. Dela i två längder. Nyp ihop ändarna och forma till två snurror. Jäs 20 minuter på plåt, under bakduk och innan du gräddar dem kan du skära några dekorativa snitt i snurrorna. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i cirka 25-30 minuter. Låt bröden kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.