Gott fyllt bröd att ha till exempelvis soppa.
Instruktioner
- Mät upp vatten i en kastrull. Värm tills vattnet är fingerljummet och häll över i en bunke. Häll i krossade tomater, salt och olja. Smula i jästen och rör med en trägaffel tills jästen löst sig.
Rör ner mjölet, 1 liter till att börja med och blanda ner mer efter hand. Arbeta degen med elvispens degkrokar i 5 minuter. Degen ska bli seg men fortfarande vara ganska lös. Strö lite mjöl över degen och låt jäsa övertäckt i 45 minuter. Den ska bli nästan dubbelt så stor.
- Häll upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda några tag och kavla ut till en platta på 30 x 40 cm.
- Riv osten grovt över degen. Strö över oregano. Rulla ihop som en rulltårta. Dela i två längder. Nyp ihop ändarna och forma till två snurror. Jäs 20 minuter på plåt, under bakduk och innan du gräddar dem kan du skära några dekorativa snitt i snurrorna. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i cirka 25-30 minuter. Låt bröden kallna på galler.
Publicerat den
20 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar