Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Allt i ett gratäng med räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En underbar låda med allt i ett. Lika god och festlig till vardag som till fest.

Ingredienser

Instruktioner

Öppna räkburkarna och ta av 1 dl av spadet. Häll räkorna i ett durkslag att rinna av. Dela barkisen och gröp ur innanmätet på brödet. Gör en stuvning, smält 3 msk smör,strö över mjölet och rör om. Späd med räkspad och mjölk och låt koka upp, men akta så det inte bränner fast i grytan. Ta av grytan och häll i räkor och den hackade dillen. Krydda sen med salt peppar och citronpeppar efter smak. Ställ åt sidan en stund. Smöra en ugnsform och lägg i äggskivorna. Häll räkstuvningen över och riv brödet i småbitar och täck räkstuvningen med det. Smält sen smöret och fördela det över brödet. Grädda i 225 grader tills rätten fått fin färg och brödet ser lite knaprigt ut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.