Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aloo Chana – Kikärtscurry med potatis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En snabb och supergod vegetarisk rätt som dessutom är både billig och mättande. Kan det bli bättre?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av ordentligt. Koka och skala potatisarna och skär dem i två centimetersbitar. Skala och hacka löken, hacka tomaterna. Skala och pressa vitlöksklyftorna.
  2. Värm oljan till medelvärme i en stekpanna eller wok. Lägg i lök, tomater, vitlök och ingefära och fräs 2-3 minuter tills löken är brun men inte bränd.
  3. Blanda salt, chili och gurkmeja med vattnet och rör tills saltet är löst. Häll kryddblandningen i stekpannan, rör om och koka 5-6 minuter.
  4. Häll i kikärterna, rör om och låt dem puttra 2-3 minuter tills de blivit varma. Blanda försiktigt i potatisen och låt puttra ytterligare någon minut. Lägg i koriander och strö över Garam Masala.
  5. Servera med chapati eller naan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lill-lindqvist 14 mars 2008

    Åhh....va gott, speciellt tillsammans med en grönsaksraita och chapati. Mittimellan en 4 & en 5

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.