Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ålsoppa - Blekinges landskapsrätt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Landskapsrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Flå ålen, ta ur och skölj den. Skär den i 2-3 cm långa bitar. Koka upp ålen i en kastrull med saltat vatten. Låt ålen koka ca 10 minuter.
  2. Skumma och tillsätt kryddor. Skala och skiva potatisen. Ansa, skölj och skiva purjolöken.
  3. Lägg potatis och purjolök i kastrullen och låt dem koka mjuka. Späd med mjölken.
  4. Låt soppan koka upp och lägg i rikligt med persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MathildaOdeberg 23 februari 2009

    Serverar man den som den är eller kan man ha nåt vid sidan om? :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.