Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amaranthkaviar, fiskfri kaviar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Min sonhustru tål inte fisk och hon gav mej detta recept. Frön av Amaranth, en sädesslagsliknande växt, ej besläktad med vete, råg korn och havre. Kan användas till gröt och malas till mjöl för bakning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka amaranthfröna i rikligt med vatten ca 25-30 minuter. Skölj sedan under kallt vatten bort all kladdig stärkelse i en sil.
  2. Kornen ska kännas luftiga och inte klibba. Mixa rökt tofu, ketchup, dill, salt och olja till en smet. Blanda i amaranthkornen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.