Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amaretto mousse

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Med en underbar smak av mandellikör!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blöta upp gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Skilj äggen. Vispa äggulor och socker poröst med en elvisp, tillsätt amaretto. Lös upp de utblötta gelatinbladen i två msk varmt vatten och rör ner i äggsmeten. Låt det halvstelna i kylskåpet i ca 10 miniter.
  2. Vispa grädden hårt och även äggvitorna. Blanda ned grädde och äggvitor i äggsmeten lite i sänder. Häll moussen i portionsskålar eller i glas och låt stelna i kylskåpet i minst två timmar. Dekorera med tiramisu sauce före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • elvisfreaket 26 november 2008

    Hur många gelatinblad skall det vara i??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.