Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amarettokakor

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Har inte provat men de är säkert goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Kör mandel, maizena och florsocker i en matberedare tills mandeln är finhackad. Vispa äggvitorna med salt tills de blir skummiga och ljusa. Tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning tills äggvitorna är fasta. Blanda i likören.
  3. Vänd försiktigt ner den hackade mandeln med stora luftiga tag. Klicka ut små kakor, med hjälp av en tesked, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills kakorna fått lite färg. Sänk värmen till 100° och öppna ugnsluckan för att släppa ut lite av värmen. Låt kakorna stå ytterligare 25-30 minuter med ugnsluckan på glänt eller tills de är helt torra och krispiga i mitten.
  4. Låt kakorna svalna på plåten. Lyft därefter över dem på galler och låt kallna helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.