Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amarettokakor med pistaschnötter

 
Skriv ut

Hackad mandel och pistasch och en skvätt mandellikör ger dem en fylligt god nötsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º samt 100º.
  2. Lägg mandel, pistaschnötter, florsocker och majsstärkelse i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör tills mandel och pistaschnötter är finhackade.
  3. Vispa äggvitorna med salt till ett vitt skum. Tillsätt strösockret under ständig vispning tills äggvitorna blivit ett fast skum. Tillsätt mandellikören. Vänd ner mandel och florsockerblandningen med en slickepott i stora tag.
  4. Spritsa ut kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 15 minuter i mitten av ugnen tills de fått lite färg. Sänk värmen till 100º och ställ ugnsluckan på glänt, ca 1 timme. Låt kakorna svalna på galler. Förvara i tättslutande burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.