Hackad mandel och pistasch och en skvätt mandellikör ger dem en fylligt god nötsmak.
Instruktioner
- Ugn 175º samt 100º.
- Lägg mandel, pistaschnötter, florsocker och majsstärkelse i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör tills mandel och pistaschnötter är finhackade.
- Vispa äggvitorna med salt till ett vitt skum. Tillsätt strösockret under ständig vispning tills äggvitorna blivit ett fast skum.
Tillsätt mandellikören. Vänd ner mandel och florsockerblandningen med en slickepott i stora tag.
- Spritsa ut kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 15 minuter i mitten av ugnen tills de fått lite färg. Sänk värmen till 100º och ställ ugnsluckan på glänt, ca 1 timme. Låt kakorna svalna på galler. Förvara i tättslutande burk.
Publicerat den
10 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar