Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ambrosiakaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ambrosiakaka tar mig tillbaka till barndomen. Denna är gjorde med fin sockerkaka som grundkaka. En god kaka som passar bra till förmiddagskaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en 1 ½ liters kakform.
  2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det. Rör ner den färskpressade apelsinsaften. Häll smeten i formen.
  3. Grädda på nedersta falsen cirka 45 minuter.
  4. Glasyren Rör samman florsocker och pressad apelsin. Bred glasyern över den avsvalnade kakan och strö över apelsinskaltärningarna.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • up1 30 december 2010

    Tack! För receptet, den blev jättefin - istället för min vanliga Ambrosiakak...Och den påminner mig om en Apelsinkaka jag /vi baka på Huslig Ekonomi i Högstadiet. SÅ det blev Nostalgi! (I huslig använde vi Citron istället för Apelsin). Glasyren Gör jag i mindre mängd för jag har gjort i en rund form. Nyårskak för Larssons blev det!!

  • Cassiopeya 30 december 2010

    Vad härligt att du gillar den! Kan tänka mig att det går lika bra med citron som apelsin :D Får jag testa nästa gång. Håller med om att det blir mycket glasyr, den fullkomligt svämmar över, men gott är det :p

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.