Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ambrosiakaka på Citronkakemix

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett snabbt och gott alternativ till ’riktig’ Ambrosiakaka. Man får fuska, ibland!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mixen enligt grundreceptet på paketet samt tillsätt ägg, smält smör och det rivna skalet från citronen. Häll smeten i smord och bröad form ca 1 ½ liters, grädda i ca 45 min. Tag ut kakan ur ugnen och låt den stå kvar i formen en stund. Vänd upp kakan på fat, och låt den kallna.
  2. Rör ut florsockret med lite av citronsaften till önskad konsistens, slå resten över kakan. Bred glasyren över kakan och strö på apelsinskalen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.