Enkel och fin i både smak och utseende. Kakan - bottnen är så god i sig själv att det behövs rakt ingen kräm och inget pynt, men vill man festa så ...
Instruktioner
- Smält matfettet och låt det svalna. Vispa äggen skummiga, tillsätt sockret och fortsätt att vispa tills smeten är ljus och pösig. Blanda ner mjölet och sist det smälta avsvalnade matfettet.
- Slå smeten i smord och bröad 1½-liters form och grädda kakan ca 35 minuter i 175 grader. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
- Blanda vaniljkrämen. Vispa grädden och blanda ner den i vaniljkrämen. Rör ihop florsocker och apelsinsaft till en smidig glasyr.
- Dela den kalla kakan i två bottnar. Bred vaniljkrämen emellan och glasera kakan. Strö på hackat apelsinskal och låt tårtan stå svalt 3-4 timmar före serveringen.
Publicerat den
22 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter smaskens, ska prova detta någon dag!