Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ambrosiatårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Enkel och fin i både smak och utseende. Kakan - bottnen är så god i sig själv att det behövs rakt ingen kräm och inget pynt, men vill man festa så ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa äggen skummiga, tillsätt sockret och fortsätt att vispa tills smeten är ljus och pösig. Blanda ner mjölet och sist det smälta avsvalnade matfettet.
  2. Slå smeten i smord och bröad 1½-liters form och grädda kakan ca 35 minuter i 175 grader. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
  3. Blanda vaniljkrämen. Vispa grädden och blanda ner den i vaniljkrämen. Rör ihop florsocker och apelsinsaft till en smidig glasyr.
  4. Dela den kalla kakan i två bottnar. Bred vaniljkrämen emellan och glasera kakan. Strö på hackat apelsinskal och låt tårtan stå svalt 3-4 timmar före serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • loxis 20 februari 2009

    Låter smaskens, ska prova detta någon dag!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.