Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ambrosiuskakor

 
Skriv ut

Här är en variant av den traditionella ambrosiakakan. I det här receptet gör man många småkakor och fyller dem med aprikosmarmelad istället för ambrosiakakans vaniljkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, bakpulver och potatismjöl. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda kakan i 5-6 minuter.
  3. Vänd den upp och ner på sockrat papper, låt kallna under fuktig duk. Ta ut kakor med hjälp av ett litet runt mått. Lägg ihop dem två och två med marmelad emellan.
  4. Blanda en glasyr av florsocker och juice och bred den på kakorna. Lägg på det syltade apelsinskalet och ställ in kakorna i kylen så att glasyren stelnar.
  5. Doppa sedan kakornas sidor och botten i smält choklad och låt stelna på smörpapper.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.