Oerhört god kaka, alla älskar den!
Instruktioner
- Botten:
Smula digestiv kexen t.ex i en mortel.
Blanda socker och kanel med de smulade digestiv kexen. Smält smöret tillsammans med digestiv blandningen i mikron i ca en halv minut.
Tag en form med avtagbar botten och tag isär den. Lägg ett smörpapper på botten och kläm på ringen.
Pressa ut digestiv mixen jämt fördelat på botten.
- Fyllning:
Tvätta citronen och riv skallet. Pressa ur saften. Ställ åt sidan.
Vispa socker och ägg pösigt. Vipsa i vanillinsocker och citron och Philadelphiaosten.
Fyll kakformen med smeten.
Grädda i nedre delen av ungen på 200˚ C i 25-35 min.
- Topping:
Vispa ihop Cream fraiche, gräddfilen och vanillinsocker jämn.
Ställ in i kylskåpet.
Häll sedan på och grädda ytterligare en 15-20 minuter. Låt svalna i rumstemperatur.
Förvaras i kylskåpet.
Publicerat den
6 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska nu testa det här receptet. Återkommer med resultatet !! :) kram
Just nu står caken på diskbänken och svalnar. Sååå nyfiken på hur den kommer att smaka!