Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

American Cheesecake

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Oerhört god kaka, alla älskar den!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smula digestiv kexen t.ex i en mortel. Blanda socker och kanel med de smulade digestiv kexen. Smält smöret tillsammans med digestiv blandningen i mikron i ca en halv minut. Tag en form med avtagbar botten och tag isär den. Lägg ett smörpapper på botten och kläm på ringen. Pressa ut digestiv mixen jämt fördelat på botten.
  2. Fyllning: Tvätta citronen och riv skallet. Pressa ur saften. Ställ åt sidan. Vispa socker och ägg pösigt. Vipsa i vanillinsocker och citron och Philadelphiaosten. Fyll kakformen med smeten. Grädda i nedre delen av ungen på 200˚ C i 25-35 min.
  3. Topping: Vispa ihop Cream fraiche, gräddfilen och vanillinsocker jämn. Ställ in i kylskåpet. Häll sedan på och grädda ytterligare en 15-20 minuter. Låt svalna i rumstemperatur. Förvaras i kylskåpet.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Kakoregott 12 juli 2008

    Ska nu testa det här receptet. Återkommer med resultatet !! :) kram

  • RazorTongue 15 september 2008

    Just nu står caken på diskbänken och svalnar. Sååå nyfiken på hur den kommer att smaka!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.