Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

American Fudge-Brownies

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-16 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Riktiga brownies ska vara mäktiga och sega att äta, enkla att göra. Här är ett bra recept!

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 175°c Smöra en fyrkantig ugnsfast form (c:a 20x 20 cm) Värm smör, farinsocker och choklad i en tjockbottnad kastrull på mycket låg värme under omrörning, till allt smält ihop jämnt. Låt svalna. Vispa äggen. vispa sen ner äggen och rom (el kaffe) i den avsvalnade chokladen. Blanda mjöl, salt +bakpulver separat och rör sen ner blandningen och nötterna i smeten. Häll allt i formen, jämna till ytan med baksidan av en sked. Försök att inte mumsa för mycket på smeten.... Grädda c:a 30 min. tills kakan känns fast i mitten. Låt svalna i formen, skär i rutor . YUMMY :-) Variation: Ska de göras till barnkalas kan man eliminera rom/kaffe och ha mini-marshmallows istället för nötter ifall nån skulle vara allergisk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • BakadJohanna 19 mars 2013

    För att man inte skall bli tvungen att slänga de dyraste ingredienserna farinsocker, choklad och smör råder jag följande: Börja med att smälta smöret på låg värme, ha i SMÅ bitar av chokladen, så att det i princip smälter bara av att du rör ut det. Sedan ha i sockret, alternativt vispa sockret med äggen. Jag var lite trött när jag testade receptet och insåg ganska snart att blanda allt och sedan värma inte var en bra idé. Sockert smälte inte, chokladen fick för hög värme och förstördes osv.. Vi får se hur resultatet blir ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.