Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

American meat loaf

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En köttfärslimpevariant som låter väldigt god och smakrik.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Smula brödet i en bunke, häll på grädden och blanda. Blanda nötfärsen med brödet och tillsätt alla övriga ingredienser utom baconet.
  3. Täck botten och sidor på en avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter, med bacon. Låt baconskivorna hänga över kanterna.
  4. Fyll formen med nötfärssmeten och vik över baconet till en fast rulle. Vänd formen på en liten ugnsplåt med kanter, ta bort formen och baka färsrullen i mitten av ugnen 1 timme. Ös rullen med skyn som bildas, några gånger under stektiden.
  5. Tag upp rullen på en skärbräda. Skär den i skivor med en vass kniv och servera den varm med kokt potatis och t ex sockerärtor, minimajs och haricots verts.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.