En köttfärslimpevariant som låter väldigt god och smakrik.
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Smula brödet i en bunke, häll på grädden och blanda. Blanda nötfärsen med brödet och tillsätt alla övriga ingredienser utom baconet.
- Täck botten och sidor på en avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter, med bacon. Låt baconskivorna hänga över kanterna.
- Fyll formen med nötfärssmeten och vik över baconet till en fast rulle. Vänd formen på en liten ugnsplåt med kanter, ta bort formen och baka färsrullen i mitten av ugnen 1 timme. Ös rullen med skyn som bildas, några gånger under stektiden.
- Tag upp rullen på en skärbräda. Skär den i skivor med en vass kniv och servera den varm med kokt potatis och t ex sockerärtor, minimajs och haricots verts.
Publicerat den
22 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar